25 Ocak 2017 Çarşamba

ANANAS MANDALİNA REÇELİ


500 gr mandalina 
500 gr ananas
Yarım limon suyu
1 kg şeker

YAPILIŞI

Ananassı küçük küçük doğrayın .Derin bir tencerinin içine koyalım.
Üzerine şekerini ilave edin.Bir gece bekletin.
Sabah ocağın üzerine koyalım.Orta ateşte pişirelim.
Kaynamaya başlayınca üzerinde köpükler oluşacaktır,bu köpükleri tahta
kaşıkla alın

15 dakika pişirin.Sırada .mandelinaların kabuklarını soyun.İkiye bölün .tekrar ikiye kesin. 
Tencerenin içine ekleyin,5 dakika daha kaynatın.Ve altını kapatın.
Reçelimizi iyice soğutun.
Tekrar altını yakın ,kaynama noktasına gelince,içine limon suyunu ekleyin.3 dakika daha kaynatın.
Altını kapatın.Reçel hazır olmuştur. Sıcak olarak ,kavanozlara doldurun.
Kapaklarını sıkıca kapatın
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder