12 Şubat 2017 Pazar


ISPANAK KÖKÜ TURŞUSU


MAZEMELER

1 kg ıspanak kökü
4 tane defne yaprağı
4 dilim limon
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 çay kaşığı kişniş
1 çay pul biber
1 çay kaşığı renkli biber
2 dal kereviz yaprağı
6 dal maydanoz
4 diş sarımsak
Salamura suyu

YAPILIŞI

Ispanakları yaprak kısımların temizleyin. Kök kısımlarını iyice 
yıkayın.
Kavanozun içine limon, defne yaprağı ve sarımsağın yarısını ekleyin.
Ispanakları kavanozun içine doldurun.
Kalam mazemeleri ekleyin.Salamura suyunu ilave edin.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın
25 gün içinde olacaktır.

AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder