27 Mart 2014 Perşembe




NANE TURŞUSU TARİFİ

Nane turşu Osmanlı saray mutfağından gelmektedir.Ferahlatıcıdır.
1-Naneleri derin bir kaban içine alalım.Üzerine bolca su dolduralım.
1 tatlı kaşığı tuz ve bir miktar sirke ilave edelim.Yarım saat bekletelim.
Bol su ile iyice yıkayalım.

2-Şişenin dibine bir dilim limon,bir tane defne yaprağı ilave edelim


























3-Üzeine naneleri ilave edelim,iğice bastıra, bastıra dolduralım.


























4-Baharatları ilave edelim.                 


























5-Sarımsakları kıyalım,üzerine ekleyin.


























6-Limon ve defne yaprığını ilave edelim.


























7-Maydonozu katlayarak şişenin en üstüne koyalım.

8-Salamura suyunu ekleyip,ağzını  sıkıca kapatalım.



























3 hafta içinde hazır oluyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder