14 Eylül 2014 Pazar

1-Semiz otlarını derin bir kapı içine alalım.Üzerine bolca su dolduralım.Bir tatlı kaşığı tuz ve bir miktar sirke ilave edelim.Yarım saat bekletelim bol suyla yıkayalım.

2- Havuçları,kırmızı biberleri ve limonu bol suyla yıkayalım.Havuçları ve kırmızı biberleri juylan doyrayalım.Limonları yuvarlak dilim halinde keselim.
3-Şişeyi kaynar suyla dezenfekte ettikden sonra , şişenin dibine bir dilim limon bir tane defne yaprağı ilave edelim.
4-Şişenin içine doğramış oldumuz havuç ve biberleri ilave ediyoruz.
5-Üzerine semiz otlarını ilave edelim, iyice bastıra bastıra dolduralım.
6-Biberleri ve havuçları ilave edelim.
7-Sarımsakları ve limonları ilave edelim.
8-Baharatlarını ilave edelim.
9-Defne yaprağı ve salamura suyunu ilave edelim
10-Şişenin ağızını sera ile kaplayalım.
11-Şişenin kapağını iyice sıkıştarak kapatalım.3 hafta içinde hazır oluyor.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder