PORTAKAL REÇELİ
MAZEMELER
1 kg portakal
1 kg şeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Derince bir tencerenin içine su doldurun.Kaynaması için orta ateşin üzerine,koyalım.Kaynamaya başlayınca, iyice yıkanmış portakalları tencerenin içine koyalım.3 dakika kanatalım.Derin bir kasenin içine buz ve su dolduralım.Portakalları soğuk suyun içene koyalım.bu işlemi 3 kere daha yapıyoruz.
Soğuyan portakalları ilk önce ikiye bölün,sonra tekrar ikiye kesin,Küçük kesiyoruz.
Derin bir tencerenin içine ilave edin.Üzerine şekeri ekleyin.Bir gece bekletin.Portakallar bu içinde sulanacaktır.Orta ateşin üzerine koyalım.Kaynamaya başlayınca,üzerinde köpükleri olacaktır.Bu köpükleri bir tahta kaşıkla alın .20 dakika pişirin. Altını kapatın. İyice soğutun. Ocağın,altını tekrar yakın ,kaynamaya başlayınca ,içine limon suyunu ekleyin.3 dakika daha kaynatın.. Reçellerimiz hazır oldu.Sıcak olarak ,kavonozların içine ilave edelim. Ağazlarını sıkıca kapatın
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder