HAVUÇ TURŞUSU
MAZEMELER
5 tane havuç
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
4 diş sarımsak
2 dilim limon
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı dereotu tohumu
1 çay kaşığı renkli biber
Salamura suyu
YAPILIŞI
Tüm mazemeleri iyice yıkayın. Küçük küçük doğrayın.
Kavanozun içine sarımsak ve limon diliminin yarısını ekleyin.
Üzerine dereotunu ilave edin.
Havuçların yarısını da ilave edin.
Biberlerin hepsini ekleyin.
Kalan havuçları ilave edin.
Limon, sarımsak ve baharatları ilave edin.
En üste dereotu ve salamura suyunu ilave edin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın
Turşumuz 15 ve 20 günde olacaktır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder