8 Şubat 2017 Çarşamba

KARIŞIK LAHANA TURŞUSU


MAZEMELER

Çeyrek dilim lahana
2 tane salatalık
2 tane havuç 
1 tane kırmızı biner
20 tane ardıç tohumu
4 diş sarımsak
2 dilim limon
1 çay kaşığı renkli biber
1 çay kaşığı kişniş tohumu
5 dal maydanoz
Salamura suyu

YAPILIŞI

Tüm mazemeleri iyice yıkayın.Küçük 
küçük doğrayın.


Kavanozun içine sarımsak ,limon dilimi ve ardıç meyveleri ,
yarısını ekleyin.


Salatalığın birini ekleyin.


Havucun da birini ilave edin.


Biberin hepsini ekliyoruz.


Lahanaları bastırarak kavanoza ilave edin


Kalan salatalıkları basarak ekleyin.


Havuçları ekleyin.


Limon, sarımsak, ardıç tohumunu ve baharatları ilave edin.


En üzte maydanozları ilave edin.İyice bastırın.
Üzerine salamura suyunu ekleyerek, kavanozun ağzını 
iyice kapatın.
15 ve 20 günde hazır olacaktır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder