8 Şubat 2017 Çarşamba

SALATALIK TURŞUSU


MAZEMELER

250 gr küçük salatalık
1 tane kırmızı biber
1 tane havuç
6 diş sarımsak
2 dilim limon
2 tane defne yaprağı
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 dal biberiye
1 dal kekik
10 dal maydanoz
Salamura suyu

YAPILIŞI

Tüm mazemeleri iyice yıkayın.
Havuç ve biberi şerit şerit doğrayın.


Kavanozun içine limon, defne yaprağı ve sarımsakların
yarısını ekleyin.


Havuç, biber ve maydanozun yarısını ekleyin.


Salatalıkları bastırarak kavanoza ilave edin.


Üzerine kalan maydanoz, biber ve havuçları,
iyice bastırarak ekleyin.


Kalan limon, sarımsak, baharatları ve biberiye ve kekiği,
salamura suyunu ekleyerek, kavanozun ağzını sıkıca kapatın

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder