9 Şubat 2017 Perşembe


NARLI TURP TURŞUSU




MEZEMELER

3 tane orta boy turp
Yarım nar tanesi
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
6 diş sarımsak
1 tane defne yaprağı
4 dilim limon
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı renkli biber
Salamura suyu

YAPILIŞI

Tüm mazemeleri iyice yıkayın.Nar tanelerini temizleyin.
Biberleri halka halka doğrayın.
Turpları küçük küçük doğrayın.


Kavanozun içine limon, defne yaprağı ve sarımsakların yarısını ekleyin.


Nar tanelerinde yarısını ilave edin.


Biberlerin de yarısın ekleyin.


Turpların ve maydanozları hepsini ,kavanozun içine bastırarak doldurun.


Biberleri ve narları ekleyin.


Sarımsak, defne yaprağı ve baharatları ilave edin.


Limon ve salamura suyunu ilave edin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder