24 Şubat 2017 Cuma


ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ


MAZEMELER

500 gr kereviz
1 tane portakal
1 tana küçük soğan
1 tatlı kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 diş sarımsak
1 su bardağı su

YAPILIŞI

Derin bir kasenin içine su dolduralım.İçine yarım limon suyu sıkalım.
Kerevizleri iyice soyalım. Limonlu suyun içine koyalım.
Kerevizleri ilk önce ikiye sonra üçe bölelim.
Portakalları ikiye sonra dörde bölün.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tüm mazemeleri  tencerenin içine alın
2 ve 3 dakika kavurun içine suyunu ilave edin 15 dakika pişirin.
Servis tabağına alın, soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder