4 Mart 2017 Cumartesi


YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


MAZEMLER

1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 tane yumurta
3 tane damla sakızı( falım sakızı da olur)
125 gr tereyağı

SÜSLEMESİ İÇİN

Tarçın
File badem
Kiraz şekeri

YAPILIŞ

Derin bir tencerenin tereyağı hariç tüm mazemeleri ekleyin.
Çırpma telinle iyice çırpın, hiç tortu kalmasın.
Orta ateşte pişirmeye koyalım.
Çırparak koyulaşana kadar pişirin.
20 dakika kadar.
Pışinçe oçaktan alın.İçine tereyağını  ilave edin .
mikserleyin bu süre 10 dakika,
kadar süreçek ,tepsinin içine dökün.
Dışar da soğutun,daha sonra dolapta  2 saat kadar bekletin.
Kesin ve servis tabağına alın.
Süsleyin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder