YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
MAZEMLER
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 tane yumurta
3 tane damla sakızı( falım sakızı da olur)
125 gr tereyağı
SÜSLEMESİ İÇİN
Tarçın
File badem
Kiraz şekeri
YAPILIŞ
Derin bir tencerenin tereyağı hariç tüm mazemeleri ekleyin.
Çırpma telinle iyice çırpın, hiç tortu kalmasın.
Orta ateşte pişirmeye koyalım.
Çırparak koyulaşana kadar pişirin.
20 dakika kadar.
Pışinçe oçaktan alın.İçine tereyağını ilave edin .
mikserleyin bu süre 10 dakika,
kadar süreçek ,tepsinin içine dökün.
Dışar da soğutun,daha sonra dolapta 2 saat kadar bekletin.
Kesin ve servis tabağına alın.
Süsleyin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder