4 Şubat 2017 Cumartesi


BROKOLİ TURŞUSU


MAZEMELER
250 gr brokoli
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
2 tane havuç
2 tane defne yaprağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 çay kaşığı kekik
1 tutam maydanoz
Salamura suyu
YAPILIŞI

 Tüm mazemeleri iyice yıkayın.Brokolileri küçük küçük ayırın.
Biberleri ve havuçları küçük doğrayın.Limonları dilimleyin.


Kavanozun içine 1 defne yaprağı ,2 tane limon dilimi,
2 diş sarımsağı ekleyin



Doğranmış biberleri ve havuçların yarısını ekleyin.


Üzerine brokolilerin yarısın ilave edin.


Kalan biber ve havuçları ekleyin.


Üzerine kalan brokolileri ekleyin.


Limon,sarımsak ve defne yaprağı ilave edin.


Baharatları ilave edin.


Maydanoz ve salamuru suyunu da ekleyin.Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
15 ve 20 gün içinde turşumuz hazır olacaktır.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder