ÇİLEK TURŞUSU
Çileğin bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.İçindekiler ,A.B ve C vitaminleri ile demir. kalsiyum. fosfor mineralleri içerir.
Her kez çilek reçeli .içecek yapımında kullanır veya tatlıda kullanılır.
Ben ise turşu yapımında kullandım. Çileğin hafif ekşi ile tuzlu
tadını bir araya getirdim.Hiç beklemediğim,bir tat çıktı ortaya.
Mükemmel olmuştu .sizlerinde denemesini isterim. Et yemeklerinin
yanına yakıştığını söyleye bilirim.
Tüm yaptıklarım.deneyerek yapmaktayım.
MAZEMELER
Yarım kg çilek
3 tane defne yaprağı
4 dilim limon
3 dal biberiye
4 dal kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı renkli biber
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı hardal tohumu
salamura suyu
HAZIRLRNIŞI
Kavanozun içine dilimini ekleyin.
Defne yaprağı ,kekik ve biberiye ekleyin.
Yarısını
Kavanozun içine basarak , çilekleri doldurun.
Üzerine kalan limon. biberiye. kekik.defne yaprağını ekleyin.
Üzerlerine baharatları ve salamura suyunu ekleyin
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
15 gün içinde hazır olacaktır.
AFİYET OLSUN
NOT.. YORUMLARINIZI BEKLERİM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder