2 Mart 2017 Perşembe


REZENE VE KEREVİZ SAPI TURŞUSU


MAZEMELER
1 tane rezene
4 dal kereviz sapı
1 tane havuç
4 dilim limon 
4 diş sarımsak
2 tane sarımsak
4 dal kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 çay kişniş tohumu
1 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı renkli biber

YAPILIŞI


Kereviz ve rezeneleri kesin ve iyice yıkayın
Derin bir tencerenin içine bolca su doldurun.
Kaynamaya başlayınca içine kereviz kökünü ve rezene kök kısımlarını ilave edin.
3 dakika kaynatın .yaprak kısımlarını daha sonra ilave edin.
1 dakika kadar daha kaynatın.

Daha sonra buzlu suyun içine alalım.
İyice soğutun.
Süsün ve kurutun.

Kavanozun içine 2 diş sarımsak ve 2 dal kekik
2 dilim limon ve 1 tane defne yaprağını ekleyin.

Üzerine rezene kavanozun içine dik şekilde dizin.


Yanlarına uzun uzun doğranmış havuçları dizin.



Yaprak kısımlarını ilave edin.


Kalan sarımsakları ve limonları ilave dein.


Üzerine kalan mazemeleri ilave idelim.
Salamura suyunu ekleyin ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın.


Turşumuz 20 gün içinde olacaktır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder